Voetbehandeling tarieven

 

Algemene informatie

 

 

De tijd waarin wij leven, vraagt steeds meer van een mens: carrière, huishouden, sociale verplichtingen, sport, hobby’s, we zijn drukker dan ooit. Daardoor staan ons lichaam en onze geest onder constante spanning. Wanneer we te weinig ontspannen dan stapelt de spanning zich op. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten

die funest zijn voor ons lichaam en onze geest.

Stilstaan en echt even de tijd en aandacht nemen voor onszelf is geen overbodige luxe om gezond

te kunnen blijven functioneren.

 

 

Wist u dat als uw voeten pijn doen, uw houding ongemerkt kan veranderen? Hierdoor kunnen knie- , heup- en rugklachten ontstaan. Met een goede, regelmatige verzorging van uw voeten kunt u deze problemen voorkomen.

Ook kunt u bij mij terecht voor therapeutische en ontspannende behandelingen. Ook als er geen klachten zijn is het heerlijk om het drukke bestaan even te vergeten en een behandeling te ondergaan.

 

Misschien vind u het gewoon belangrijk om uw voeten eens professioneel te laten verzorgen.

Ook als er geen klachten zijn is het heerlijk om het drukke bestaan even te vergeten en een behandeling te ondergaan. In al deze gevallen doet u er goed aan om een afspraak met mij te maken. Ik ga dan mijn uiterste best doen om uw klachten te verhelpen, of in ieder geval te verminderen en na afloop voelen uw voeten weer “als nieuw” aan.

 

 

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit.

Ik ben op de hoogte van de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Ook is een medisch pedicure op de hoogt van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd.

De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Als medisch pedicure weet wanneer ik wanneer ik moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

 

 

 

Een voetbehandeling is bestemd voor iedereen

die goed voor zijn of haar voeten wil zorgen.

 

 

 

 

De behandeling

 

 

Pijnlijke voeten, een likdoorn of kunt u gewoon uw nagels zelf niet meer knippen.

Dan kunt u altijd bij mij langs komen voor een pedicurebehandeling.

Zodra u een afspraak heeft gemaakt en langs komt dan kunt u eerst op uw gemak even in de wachtruimte gaan zitten. Zodra u aan de beurt bent kom ik u halen.

 

U maakt eerst gebruik van het voetenbad. Hierna begin ik met de behandeling. Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt en likdoorns, het op de juiste manier knippen en frezen van nagels en het oplossen van nagelproblemen. Ook het verhelpen van ingroeiende nagels of het dunner maken van kalk/mycosenagels hoort bij een behandeling. De behandeling word afgesloten met een kleine massage aan uw voeten met een lekkere voetencreme van laufwunder.

 

Als medisch pedicure weet wanneer ik wanneer ik moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts, of via podotherapeut.

Voor meer informatie kunt u mij altijd benaderen en verwijs ik u graag naar de contactgegevens onder aan de pagina.

 

Wees welkom

 

 

 

Voetbehandeling tarieven

Voetbehandeling vaste klanten ( 1×6 weken)

Inclusief voetenbad, nagelverzorging, behandelen eelt/likdoorn, incremen voet € 31,-

 

(Bij extra tijd, nodig voor uitgebreide behandeling word extra gerekend)

Lakken teennagels 9,00

Nagellak , basecoat of topcoat Mavala per stuk  € 6,-

((Uit hygienisch oogpunt word eigen nagellak gebruikt)

Voetreflexmassage ongeveer1 uur 43,50

Oliemassage ongeveer 15 minuten 13,00

Gecombineerd met een pedicurebehandeling krijgt u korting op de behandeling

Contractzorg podotherapeuten

Voor Diabetes- of Reumapatiënten is er vaak een tegemoetkoming in de kosten door zorgverzekeraars naar gelang de dekking van uw zorgpolis.

Voor Diabetes is er wel een verwijzing nodig van Podotherapeut , diabetisch verpleegkundige of huisarts met een zorgplan om in aanmerking te komen voor vergoeding.

 

 

 

Loes de Jong heeft contracten met verschillende podotherapeuten.

 

 

Praktijk voor podotherapie Sneek — E. v.d. Meulen

Podotherapie praktijk Bleeker — F. Bleeker

Voetzorg Friesland –S.Pieters

Podotherapie AchillionZorg –D. Stevens

 

 

 

 

 

 

 

Voetreflexmassage

.

Deze massage werd 5000 jaren geleden al bedreven in landen als Egypte, China en India. Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten, en men gaat er vanuit dat het hele lichaam is terug te vinden in de voeten. De drukpunten op de voet corresponderen met organen, gewrichten en klieren in het lichaam. Door op deze drukpunten te masseren en te drukken kunnen klachten verminderen, en worden die zones gestimuleerd.Het lichaam word ertoe aangezet om afvalstoffen los te maken en uit het lichaam te verwijderen. Deze massage is geschikt voor allerlei soorten klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, darmproblemen, menstruatieklachten.

 

Voetreflex-massage is niet alleen een heerlijke ervaring, maar heeft ook een stimulerende en therapeutische werking. De massage is zeer aangenaam voor mensen die zich beter willen ontspannen en de weerstand willen optimaliseren.U zult verbaasd zijn over de werking.

Het is nog steeds niet duidelijk op welke manier het masseren van de reflexzones invloed heeft op de verschillende organen. Tijdens en na een voetreflexmassage zien we dat de doorbloeding en het algeheel functioneren van één of meerdere organen toeneemt of verbetert. 

Spanningen binnen bepaalde gebieden worden verminderd, terwijl het lijkt alsof bestaande blokkades geheel of gedeeltelijk worden doorbroken.

Deze therapie maakt gebruik van de kennis, dat bepaalde punten op de voet corresponderen met organen, zenuwbanen en spieren in het lichaam. Door massage en druk uit te oefenen op deze punten (reflexzones) wordt de werking van organen gestimuleerd en kunnen blokkades worden opgeheven.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, afvalstoffen worden afgevoerd, de door- stroming bevorderd en het lichaam komt tot rust. es zijn vaak de oorzaak van lichamelijke en soms ook geestelijke klachten

Deze behandeling laten lichamelijke en geestelijke klachten verminderen of verdwijnen door het stimuleren van het zelfregulerend vermogen van de mens.

 

 

Tijdens een voetmassage gebeurt er veel in het lichaam: